Våra möbler tillverkare av naturen för naturen

Skulle man hitta en benämning på Norrgavel som helhet så skulle det vara enkelhet.
Och enkelhet kan betyda helt enkelt praktiskt och funktionellt. Att Norrgavel utnyttjar erfarenheten som har skapats i Sverige i möbelindustrin sedan början på 1900-talet har sina stora fördelar. Måttanpassning av möbler av olika slag till befintliga produkter i vardagslivet, som kläder, hushållsapparater, mm är bara några exempel på funktionalitet.
Norrgavel har i sitt sortiment en hel palett av produkter men just här inträffar det underbara: dessa produkter är inte limiterade till just det utseende eller funktion som skaparen har tänkt sig. Dessa möbler är skapade så att kunden själv kan göra om dessa, ändra på färg, klädsel och mycket mer.
Hand i hand med den flexibilitet och enkelhet går valet av material Norrgavel tillverkar sina produkter utav. Huvudsakligen tillverkar Norrgavel sina produkter i naturmaterial. Det kan röra sig om allt mellan trä, lera, ull, linne, kroll och naturgummi, viskos, med behandling av ytor med enkla medel som olja eller äggoljetempera eller helt obehandlade sådana i möblernas fall. Allt för att vara så miljövänligt som möjligt.
Konstruktionsmesigt, som nämnt tidigare använder Norrgavel beprövad och modern teknik med mycket inspiration från traditionell allmoge.